Tvätta citronerna och skiva dem. Lägg dessa tillsammans medfläderblommorna i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll dettaöver, samt låt blandningen stå i 3 dagar
Självklart är David en del av min familj nu och vi firar ofta jul med hans familj, men i och med att mina föräldrar är skilda så har vi under min uppväxt aldrig samlats som en stor familj utan jag har alltid varit enda barnet på julafton
Rör ut jästen i lite ljummet vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt, olivolja och vetemjöl. Arbeta ihop till en jämn deg på mjölad bakbänk och knåda degen smidig cirka 10 minuter
Nu börjar det blir riktig högtid för de svenska tomaterna, även om mina egna fortfarande varken har blommat eller visat en tillstymmelse till några små runda gröna skönheter
Hacka löken och blanda med köttfärs, matlagningsgrädde, ägg, lök, keso, fond och peppar. Tryck ner köttfärsblandningen med sked i en eller två smord(a) form(ar)
Semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar. Kärt barn har många namn. Idag är det ju fettisdagen och då tillhör det ju att man äter semlor eller fastlagsbullar som man säger i Finland
Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Skala citrusfrukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull (inget av det vita får komma med och ej kärnor heller)
Innan jag kom till Finland hade jag lite funderingar över vad man äter för mat här. Efter fyra dagar har jag nu märkt att det mesta är likt det vi äter i Sverige med vissa detaljer som skiljer oss åt