Kycklingrisotto med paprika
baka & smaka
baka & smaka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer:
  • 40 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 kycklingfiléer, skurna i små bitar
  • 1 schalottenlök (fler om de är små), finhackad
  • 2 paprikor, skurna i tärningar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 300 g risottoris
  • 1 l varm kycklingbuljong
  • 3 msk nyriven parmesanost
  • 15 g av smöret tillsammans med olja i en stekpanna (med höga kanter). Lägg ner kycklingbitarna och fräs på medelvärme tills de är genomstekta. Tillsätt löken och fräs i 5 minuter, tills den mjuknar men inte får färg. Lägg ner vitlök och fräs tills vitlöken är gyllengul.Tillsätt paprika och låt sjuda några minuter.
  • 20 minuter, tills riset är krämigt men kornen fortfarande är fasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.