Gör egen aioli, snabbt och enkelt med stavmixer eller elvisp. Vispa ihop äggula, citronsaft och senap och tillsätt olja droppvis i början medan du vispar kraftigt
En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor. Fram kommer en supertrevlig kyckling med massa smak och härligt karamelliserad yta
Strö det över den gyllenbruna potatisen och servera medaioli. Gör så här för alla aiolis. Aioli1 dl majonnäs, hemmagjord eller köpt 1 klyfta vitlök, pressad salt och peppar några droppar citronsaft. Chiliaioli1 dl majonnäs, hemmagjord eller köpt 1 msk srirachasås eller valfri chilisås 0,5 klyfta vitlök, pressad salt. Örtaioli1 dl majonnäs, hemmagjord eller köpt 1 msk gräslök, hackad 1 msk basilika, hackad 1 klyfta vitlök, pressad salt och peppar droppe citronsaft
Sallader & grönsaker /. När vi är ute och reser i Europa slår det mig att den rostade potatisen finns med i de flesta sammanhang, som på den megakända restaurangen i Florens serverar de grillat kött med ett par rostade potatisar och sky Eller i Paris till entrecoten och bearnaisen
Jamaicanjerk var den som fick smaksätta min hela majskyckling häromdagen. Som jag berättat tidigare så vann jag ett paket med kryddor ifrån Fiddes payne för någon vecka sedan och har nu testat två stycken av dem
Det är första gången jag testar att äta jamaicanjerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, timjan och salt. Salta rotsakerna lätt och servera alltsammans med gräddfil eller en god kallrörd örtsås
Som med alla kryddblandningar varierar innehållet lite beroende på var i karibien man befinner sig. Jerk är en kryddblandning som framför allt används i karibisk matlagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.