Om du gör nasigoreng till fler personer är ugnens långpanna bra att använda. Ta ut nasigorengen ur ugnen och toppa med omeletten och de skalade räkorna
Till detta serverade jag min enkla och goda Sötsursås. Nasigoreng är en indonesisk eller malaysisk risrätt som innehåller olika grönsaker och oftast också kyckling
Jag håller minnasigoreng simpel och gör en lättlagad variant. Det bästa sättet att ta tillvara på ris som blivit över från gårdagens middag är att slänga ihop en nasigoreng
Fräs hackad vitlök och lök, curry och paprikapulver i en stekpanna med matfett. Tillsätt tärnad kyckling, strimlad vitkål och paprika och strimlade sockerärtor
Skär vitlök, paprika i mindre bitar och låt det också få fräsa med. Lägg till sist ner purjolöken och skinkan (även det skuret i mindre bitar) tillsammans med sockret och fräs ytterligare en minut
Fräs till sist vitkål och purjolök i ett par minuter, salta och lägg tillsammans med ris och färs. Vändstek äggen och lägg upp dem på nasigorengen och servera
Skär köttet i mindre grytbitar och blanda det med curryn och paprikapulvret i en skål. Skär kålen i mindre bitar och bryn den med löken så den får lite färg och häll över i grytan
Bryn currypastan i smör över medelhög värme i 2–3 minuter. Tillsätt skivad paprika och stekt, hackad kyckling (alt fläskkött eller biff) och fortsätt fräsa i 2–3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.