Här kommer min variant av moussaka som görs med potatis. Denna rätt kallas även ibland potatismoussaka eller svensk moussaka Den är verkligen jättegod och passar perfekt att göra om man har kokt potatis över
Förra året var vi på Rhodos i Grekland, och min absoluta favvo rätt därifrån är moussaka. Jag gör en egen variant på moussaka med potatis i så barnen också blir nöjda
2 dl grekisk yoghurt. Skölj och skär auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor. Salta och låt dem ligga 45 minuter i ett durkslag så att vätskan och de bittra ämnena försvinner
Skölj och torka auberginerna. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Strö över lite salt och låt dem ligga i ett durkslag 20-30 minuter så att vätskan kan rinna av
Grekisk mat är i mitt tycke den bästa maten man kan få. I min akuta längtan efter Grekland fick det ikväll bli en moussaka med grekisk sallad, smakade otroligt gott och frambringade några sweet memories
Att göra en moussaka innebär många småsteg innan man slutligen kan skjutsa in hela gratängen i ugnen, men det är sånt jag tycker är roligt när jag lagar mat
Grekisk moussaka (6 port. 3 dl grekisk yoghurt (blir lite tjockare och friskare, men mjölk funkar också). 3 dl grekisk yoghurt (blir lite tjockare och friskare, men mjölk funkar också)
Det får bli en Grekisk gratäng med pasta, snabbt men väldigt gott. Idag har jag varit och lämnat blod, har varit blodgivare i många år… idag var det 50 gånger som jag har lämnat blod
Häll gärna en grekisk dressing över salladen (ett pulver som finns att köpa i affär och som man blandar med olja och vatten) och låt salladen stå och dra i kylskåpet cirka en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.