Först tänkte jag göra pesto men hade ingen parmesan hemma så jag improviserade lite och det resulterade i denna ramslökspastamed fetaost och solroskärnor
Ramslökspasta. Den lilla späda plantan har vuxit sig lite starkare, med betoning på lite. Ramslökspasta. Då jag inte hade tillräckligt med ramslök för att gör enbart ramslökspesto fick jag blanda med basilika
Men här är faktiskt hela menyn en total hängivenhet till det vegetariska, en nässelsoppa triumferar som förtalare till den mera tillbakadragna sparris pajen medan den stora "härföraren" rödbetan i rotsaksgrytan känner sig lite inklämd mellan två fronter och "ostbågen" rätar på ryggen i hopp om att nå ännu högre gastronomiska höjder
smält smöret i en kastrull och tillsätt beaconet och ramslökspastan, låt det brynas en liten stund så att smaken från ramslöken sätter sig i smöret och beaconet blir lagom gyllenbrynt
Stek löken på medelvärme tills den blir genomskinlig, men inte tagit någon färg. Häll tillbaka pastan i den kastrull du kokade pastan i, häll sedan i lökblandningen tillsammans med smulad fetaost och lite av pastavattnet
Pasta penne blandas med ramslökscreme och parmesan. Sedan kan du njuta av den underbara ramslöken med sin milda vitlökssmak och vackra gröna färg i en massa rätter, bland annat till pasta
Sparris- & ramslökspasta. Är du i närheten eller inte har något planerat så ta en tur med bilen. Nu verkar det som om vädret inte ska vara med oss utan emot oss
Len och krämig sparrissoppa med majrova,. Fräs löken tillsammans med ramslöken i några få minuter. Tag soppan av värmen och tillsätt den finhackade majrovan och tomatklyftorna, känns soppan allt för tunn eller simmig avreder du den med lite majsena utrört i vatten, häll därefter upp soppan i portionsskålar, placera några ost tärningar eller rundlar över soppan, har du en brylé brännare så bränner du över osten så att den får en vackert bränd yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.