400 g
broccolibuketter
45 g smör
3 msk vetemjöl
4 1/2 dl ljummen mjölk
lite riven muskot
salt
peppar
50 g riven parmesan
Gör såhär:
Förväll broccolibuketterna ca 2 min i lättsaltat vatten. Häll av i ett durkslag.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och låt det "bubbla" under omrörning ett par minuter. Tillsätt mjölken i en tunn, jämn stråle medans du rör hela tiden. Det tjocknar fort, så var beredd med vispen!
Koka upp såsen och låt småputtra ca 5 min Riv ner lite muskot och smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner den rivna parmesanen.
Lägg de förvällda broccolibuketterna i en ugnsfast form och häll bechamelsåsen över. Gratinera i ugnen i 200 grader i
Nu mot sjukhuset. Äsch skit samma, godsaker är till för att njutas av och det gör jag minsann och speciellt när det smakar så in i hoppsan gott att jag knappt kan slutaäta
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Nu är det middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Jag slutadeäta det ungefär i samma veva som jag var stor nog för att förstå vad det innehöll. Numera är jag ännu större och förstår vad det innehåller och tycker att det inte är konstigare än attäta kött, men det har ändå inte blivit av att vi handlat hem det
God natt, jag lägger mig nu mätt nöjd och glad. Vänd till sist tillbaka på skinnsidan och stek på medelvärme i ett par minuter till, beroende på hur tjocka brösten är
Jo, det är mycket sherry och purjolök just nu, men det var denna grymma pasta som startade det hela. I förra veckan lyckades jag övertala min man att återskapa denna fantastiska pastarätt från i våras
Av förra årets flaskor hann vi inte dricka upp dem och de har vi testat nu när det var lite ruggigt ute och ja den är godare i år när den stått till sig på flaskorna
Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Vatten. Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong). Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie. Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.