Sluta nu att äta grönsaker!
En sida om god mat i allmänhet
En sida om god mat i allmänhet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g broccolibuketter 45 g smör 3 msk vetemjöl 4 1/2 dl ljummen mjölk lite riven muskot salt peppar 50 g riven parmesan Gör såhär: Förväll broccolibuketterna ca 2 min i lättsaltat vatten. Häll av i ett durkslag. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och låt det "bubbla" under omrörning ett par minuter. Tillsätt mjölken i en tunn, jämn stråle medans du rör hela tiden. Det tjocknar fort, så var beredd med vispen! Koka upp såsen och låt småputtra ca 5 min Riv ner lite muskot och smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner den rivna parmesanen. Lägg de förvällda broccolibuketterna i en ugnsfast form och häll bechamelsåsen över. Gratinera i ugnen i 200 grader i
  • vanilla sky

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.