Kryddighelstektkycklingmedugnsbakad blomkål medcitron/fetaost. Det var riktigtsmidigt eftersom all sky sugs ini köttet och stannar kvar utan att avdunsta iugnen
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 hel kyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Lägg kycklingeni en smord ugnsäker form och pensla kycklingen därefter med olja och soja. Krydda kycklingenmed salt, chilipepparochpaprikapulverinutioch utanpå
Helstektkycklingiugn är väldigt lättlagad ochsamtidigt god middagtill både vardag och fest. Servera medugnsrostadpotatis som du slungat medolivolja, örtkryddor (gärna rosmarin) ochflingsalt samt grönsaker eller sallad efter tillgångoch smak
Lägg kycklingeniugnssäker form tillsammansmed resten av citron- ochapelsinbitarna. Den kan ätas med en god sallad med färska grönsaker, eller varför intemed blandade rotfrukter som tillagatsiugn
Platta ut kycklingenoch lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Blanda citron, vitlök, timjan, olja, salt och peppar till en marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.