Det vart Grekiska biffar med en god nerkokt tomatsås och stekta grönsaker. Låt sedan koka ner till den konsistens du vill ha den, till en sån här rätt är det gott med en tjock konsistens medans om du skall ha den tex till en pastasås eller liknande kan det vara gott med en lite lösare och då kan du blanda ut den med mer tomatkross
Ett par vänner till oss bjöd på dessa goda grekiskaköttbullar när vi var hemma hos dem senast. Hon bjöd dem med tzatziki till men jag hade inte grejer hemma till det så det fick bli hummus till istället
Dessa köttbullarmed lammfärs blev underbart goda. Lägg tillbaka alla köttbullar i stekpannan. Grekiskaköttbullarmed oregano, vitlök och kanel4 portioner (eller minst det dubbla om det är en buffé)500 g lammfärs (eller nöt)1 ägg1 msk vatten1 tsk salt2 krm svartpeppar½ tsk kanel2 tsk oregano1 pressad vitlöksklyfta2 msk fryst persiljaBlanda samman samtliga ingredienser. Forma köttbullar, 22-24 st ungefär. Häll över ett par deciliter vatten och puttra färdigt under lock, 5-10 minuter
Med nötfärs blir köttbullarna lite torra och faller lättare isär. Jag tycker att resultatet blir bättre och saftigare när man använder blandfärs än när man gör köttbullar av nötfärs
Kycklingspett och wokade grönsakermed nudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.