Kebab smakar annorlunda om den lagas på lamm-, nöt- eller blandfärs. Servera kebaben med arabiskt tunnbröd eller pitabröd, skivade grönsaker och tzatziki
Köttet skäres i tunna strimlor och marineras sedan i garam masala och citronsaft med lite salt. Låt köttet ligga i marinaden i kylskåp i ett par timmar
ca 8 - 10 dl vetemjöl, eller fullkornsmjöl. 2 tsk salt. 2 tsk torrjäst. 2 msk olivolja. 4 dl vatten. Blanda det mesta av mjölet, salt, jäst, och olja in stor skål
NUDELRISBasmatiris eller långkornigt risSoppnudlar, eller små rostade bruna nudlar,finns i orientbutikerRapsoljaHönsbuljong tärningLite tomatpuréKoka upp vatten, lägg i hönsbuljongtärning (eller grönsaksbuljong för vegeterianer)Häll lite olja i vattnet
När tjejerna var över här om veckan för lite bubbel och småplock serverade jag bl a rostad serrano skinka brutna i mumsvänliga ‘chips’ samt den alltid lika goda, arabiska röran/dippen, hummus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.