Nu har jag två veckor semester, jippi. Den första veckan tillbringar vi i Jämtland och den andra veckan kommer vi vara i Luleå och förbereda oss inför skolstarten och hösten
Baba Ganoush (aubergineröra)2 st. auberginer1 vitlöksklyfta (eller 2 om man gillar vitlök mycket)1 msk tahini (sesampasta, finns på ica)2 msk citronsaft2 msk olivoljasalt & pepparDela auberginerna på mitten och smörj dom med lite olja, lägg dom på en plåt och grilla i mitten av ugnen ca
Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafel med massor med olika smakrika och starka röror
Tabouleh, Tabboule, Tabouli, etc. Den här salladen har lika många stavningar som recept. Salladen kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern
En riktig tabuleh innehåller mycket lite boulghour /couscousgryn och mest blad persilja och tomat. Den ska se grön röd ut med lite prickar i utav couscousen
Börjar kunna sitta ute på balkongen nu och äta kvällsmat solen står på, det är fint. Jag hittade en mango på gatan härom dagen och tog hem den för att göra smoothie, köpte citron och frysta hallon samt yoghurt för att ha i
Jag är inne i en period då jag bara älskar att laga mat. Det går i perioder och oftast brukar matlagningsintresset öka när jag hittar spännande produkter
Låt bulguren vila i citronsaften medan du jobbar med andra ingredienserna så att kornen sväller. Finhacka persiljan, tomaterna och löken och blanda tillsammans
Dela. Min och makens absoluta favorit sallad är tabboule. Jag gör tabboule minst två gånger i veckan och ibland äter vi den precis som den är med lite tsatsiki och pitabröd och ibland som tillbehör till middagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.