Dumplings. Jag hade finbesök från Malmö som kom på en väldigt bra idé. Att vi skulle göra dumplings. Självklart tog hon för givet att jag skulle veta hur man gör dumplings men sanningen är den att jag nästan ALDRIG lagar asiatisk mat
Blanda mjöl, vatten och ägg och arbeta degen ca 5 min, helst i degblandare eller matberedare. Vira in degen i en fuktig handduk eller plastfolie och låt vila i kyl 45-50 min
Att ångkoka utan ångkokare eller ångkokarinsats är egentligen mycket enkelt, men ibland kan man behöva få tips även om de enklaste saker (jag googlade mig till denna metod)
Skala och skär ingefäran i strimlor, och hacka den fint. Hacka också räkorna fint. Blanda ingefära och räkor med soja, kinesisk sesamolja och vitpeppar
Efter att helt febrilt ha bläddrat i senaste numret av Mat&Vänner insåg jag att göra dumplings hemma inte behöver inte vara så komplicerat som man kan tro
För några veckor sedan gjorde vi dumplings för första gången. Jag hade svårt att hitta wontonplattor, vilket ledde till att jag fick använda filodeg istället
Okej, är ni klara. För nu fortsätter vi med mina dumplings. Receptet blev som det blev för att det var det som fanns hemma, hitta på efter smak, inspiration och fantasi