Asiatiskt

Asiatiskt

Dumplings

Dumplings

Dumplings. Jag hade finbesök från Malmö som kom på en väldigt bra idé. Att vi skulle göra dumplings. Självklart tog hon för givet att jag skulle veta hur man gör dumplings men sanningen är den att jag nästan ALDRIG lagar asiatisk mat

Dumplingdeg

Blanda mjöl, vatten och ägg och arbeta degen ca 5 min, helst i degblandare eller matberedare. Vira in degen i en fuktig handduk eller plastfolie och låt vila i kyl 45-50 min
Hur man ångkokar utan ångkokare - Tips & Tricks

Hur man ångkokar utan ångkokare - Tips & Tricks

Att ångkoka utan ångkokare eller ångkokarinsats är egentligen mycket enkelt, men ibland kan man behöva få tips även om de enklaste saker (jag googlade mig till denna metod)
Dumplings med fläsk, räkor och ingefära

Dumplings med fläsk, räkor och ingefära

Skala och skär ingefäran i strimlor, och hacka den fint. Hacka också räkorna fint. Blanda ingefära och räkor med soja, kinesisk sesamolja och vitpeppar

Dumplings med sesamsås

Fyllning. Hacka salladskålen och skiva salladslöken och blanda i en skål med 1 tsk salt. Låt stå 10 minuter

Dumplings…

Efter att helt febrilt ha bläddrat i senaste numret av Mat&Vänner insåg jag att göra dumplings hemma inte behöver inte vara så komplicerat som man kan tro
Dumplings

Dumplings

Jag testade det här receptet för ett par veckor sedan, jag hade aldrig ätit dumplings innan. Jag blev heeelt såld
Vegetariska dumplings till lunch

Vegetariska dumplings till lunch

Mina dumplins ser mer ut som tortellini, för degplattorna var fyrkantiga, men asiatiskt smakade de såklart ändå
Yum Cha steg 2- fyllning och njutning

Yum Cha steg 2- fyllning och njutning

Okej, är ni klara. För nu fortsätter vi med mina dumplings. Receptet blev som det blev för att det var det som fanns hemma, hitta på efter smak, inspiration och fantasi