Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Särskilt med de enkla tillbehören vi hade till. I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
8 soltorkade tomater med tex basilikasmak. 8 soltorkade tomater med tex basilikasmak. Hä om dagen såg jag ett avsnitt av "Landet brunsås" som handlade om "den svenska köttfrossan"
Confiterade anklårmed rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Receptet till dessa grymt goda kikärtsbiffar, med morötter och curry, kommer från ica. Ena dagen käkade vi biffarna med rosa sås (se här), kokt broccoli och ugnsstekt potatis
Jag älskar bröd och bröd med nötter är verkligen helt fantastiskt gott. Då kan jag verkligen rekommendera dessa grymt goda limpor som jag gjorde förra helgen
Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.