1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar
Märk locket med obakad leverpastej och dagens datum, frys sedan in dem för tilllagning vid behov. Leverpastejen ska stekas i ett vattenbad mitt i ugnen på 225* i ca 45 min, kontrollera med en potatissticka om den är färdig
UgnsbakadLeverpastej. Jag är ingen som tycker om lever, men leverpastej tycker jag om. Och ibland kan jag bli oerhört sugen på leverpastej, smörgåsgurka på husmans
1 kg västeråsgurka. 1 tsk senapsfrön. 0. 5dl salt. 1 dl ättiksprit. 3. 3 dl strösocker. persilja. Blanda skivorna med socker och salt låt stå tills det blir en lag
VeganÖvrigt InlagdVästeråsgurka. passa på att inhandla några kilo Västeråsgurka nu när den är i säsong och finns i ett smärre överflöd, och lägg in den enligt receptet nedan
Inlagd gurka är en favorit och en gång när jag reste i jobbet i Polen så fick jag själv förklara i köket att jag ville ha en förrätt bestående av Polsk traditionell mjölksyrad gurka med smetana, rysk kaviar och honung
Här kommer receptet på min mormors inlagdaVästeråsgurka som är en riktig klassiker hemma hos oss. Idag har jag i alla fall lyckats att se till att vår inlagda gurka blivit inlagd så att det räcker en bit in på hösten/vintern
Västeråsgurkan står sig månader i kylskåp och är dessutom en utmärkt ge-bort-present. Dagens recept är ett typiskt sensommarrecept med inlagd gurka- gott till såväl en smörgås som till höstens grytor och biffar
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.