Enkel matlagning men otroligt smakrikt och gott. Ja, det var gårdagens middag hemma hos oss. Lax i alla dess former är en stor favorit hos mig men att göra den i ugnen är nog godast
Snabbgrava laxen innan den åker in i ugnen och du får en ovanligt saftig och smakrik fiskfilé. Lägg till den goda gräslökssåsen och fredagskvällen är räddad – eller semesterkvällen, eller festkvällen…
4 laxfiléebitarsaltas och peppras och ugnsbakas på 225 grader i 10 minuter. Ta ut formen och tillsätt3 dl grädde1,5 msk sambal oelek2 msk chilisås2 msk sweet chilisåssvartpeppar och örtkryddorsom blandas ihop och hälles över och ugnsbakas i ytterligare 10 minuter
Denna gudomligt goda rätt provade jag ikväll och blev såld direkt. Även detta recept kommer från PT-Malin, hon är fantastisk Scrolla ner för recept
En kan ju inte äta julbord varje dag, men julens godsaker lyckas ändå smyga sig in i min laxrätt. Härlig kryddpeppar, ingefära, mandlar och apelsin - det piggar upp, eller hur
I helgen hände det ofattbara. Jag testade ännu en ny frukostvariant. Allt surfande på diverse dregelframkallande bloggar har gjort mig otroligt nyfiken på otaliga frukostrecept
Good Food av Kristin Kaspersen. Som jag skrev om tidigare har jag fått hem Kristin Kaspersens senaste bok Good Food – glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin utgiven av Bonnier Fakta
Ugnslax med krämig sås, sparris och räkor4 portionsbitar lax150 g philadelphiaost1,5 dl crème fraiche1,5 dl grädde1 dl mjölk1 fiskbuljongtärningsaltcayennepepparsvartpeppargrön sparris, fryst lite tinad (använder du färsk så förväll den ngn minut först)riven ost5 hg räkor med skalSalta och peppra laxen, lägg i smord ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.