110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Blanda äggula och strösocker och vispa till en jämn ljusgul smet. Tillsätt mascarpone och vald likör eller konjak och rör försiktigt till det blir en jämn smet
Jag gjorde risotton på en färdig mix från märket Il Fornaio. Kvällens friterade risottobollar med morotstzatziki till kan vara bland det godaste jag har ätit (och mäktigaste)
Jag använde Ekologisk Kryddpeppar, Ekologisk Kardemumma och Ekologisk Vaniljstång från Kryddtorget. Till sist strösslade jag sesamfrön och havssalt över och ställde efter att tag in formen i kylen för att stelna
Jag kommer visa hur jag gör bearnaisesåsen utan krångliga vattenbad direkt på plattan istället. Smaksätt med persilja, dragon inlagd eller/och torkad, worcestershiresås, salt och peppar
Till soppan serverar jag ostgratinerad formfranska med lite örtkrydda på. Jag fann receptet på bloggen Emmas Husbestyr , som gjort flera varianter av Cake Pops under den senaste tiden
Nu har vi ätit knäckebröd av mixade solrosfrön och utan bakpulver en längre tid, hela hösten egentligen, men så en dag kom jag på att det ju måste gå att använda mandelpulver istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.