Hjortgryta med svampragu & potato skins
Matalltsa.blogg.se
Matalltsa.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Förkoket
  • 1 kg hjortbog eller annan del, gärna med ben (jag hade ben) skuren i 3-4 bitar 1 morot, skalad och grovt hackad
  • ½ purjolök eller 1 gullök, grovt hackad
  • 1 selleristjälk, grovt hackad
  • 2 vitlöksklyftor, lätt krossade
  • 3 svartpepparkorn 3 vitpepparkorn 1 lagerblad 5 enbär 2tsk timjan, torkad
  • 2 tsk rosmarin, torkad
  • 2 tsk forest blend (kryddblandning för vilt från Santa Maria)
  • Salt
  • 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 50 cl porteröl (jag använda 3,5%-ig Carnegie Porter)
  • 25 g smör
  • 2 personer
  •  
  • Ingredienser
  • 260 g hjortkött (tillagat enligt receptet ovan)
  • 1 påse spad från förkoket
  • 1-2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 25 g smör
  •  
  • Potato skins
  • 2 bakpotatisar 150g västerbottenost, riven
  • 50 g smör
  • Salt
  • 0,5-1 dl mjölk
  • 2 salladslök, hackade
  •  
  • Svampragu
  • 300 g blandad svamp (jag använde skogschampinjon, trattkantarell och ostronskivling), grovt hackat
  • 1 äpple, urkärnad och tärnad
  • ½ rödlök, hackad
  • 25 g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ dl persilja, hackad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.