Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
Var sugen på att testa att baka med vasslen jag hade över efter äggosten så därför fick de bli lite härligt goda tekakor, svårt att säga om vasslen ger någon direkt annorlunda smak, men jag använde det istället för mjölk
Bakade massor bröd i lördags medan Martin och tjejerna var på kårkamp på Donsö. Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem
Knåda degen på mjölat bakbord. Rågbröd 2 paket jäst200 g smör5 dl mjölk5 dl vattenca 1 tsk salt1/2 dl sirap1/2 dl strösockerca 1/2 påse rågsiktvetemjölSmula jästen i en bunke. Lägg dem på plåtar, nagga med en gaffel och låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter. ca 1/2 påse rågsikt
Klicka ut på en plåt eller i muffinsformar. Du kan också (vilket jag gjorde) fukta händer i lite kallt vatten och forma tekakor som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper
Släng in i mitten av ugnen på 225grader i 12-15min 50g smör. Har kommit hem till mor och far, som vanligt får det bli ett brödbak så de får lite hembakat bröd i frysen
men lite pålägg är det lika gott ändå. 2 påsar torrjäst. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper, nagga dem och låt jäsa i cirka 30 minuter. Grädda tekakorna i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. 2 påsar torrjäst
* 2 ägg* 1 msk ghee* 1/2 dl pofiber* 1/2 dl kokosmjöl* 1/2 dl mandelmjöl* 1 msk fiberhusk* 1 tsk bakpulver* örtsalt (osäker på mångd så smaka av)* lite lökpulver (kan uteslutas)Sätt ugnen på 175C. Blanda de torra ingredienserna och bland i äggsmetenRulla till ca 6 bollar med fuktade händer platta ut på bakplåtspapper till tekakor och grädda i mitten av ugnen ca 20 min
Gör på detta viset. Lägg på bakplåtspapper och picka kakorna med en gaffel, strö över lite mjöl. Lägg upp på ett galler under en bakdum när de är klara
Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader. Ingredienser. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.