Jag får dessutom träffa mina två mellanbarn i slutet av veckan som kommer, då jag ska åka ner till Lund på en konferens och passar på att kombinera detta med att krama om dem lite också
Det är så himla gott med kanelbullar tror nästan att det är mitt favoritkaffebröd. Inte så ofta man bakar det men när man väl gör det så luktar det så fantastiskt gott i hela lägenheten att man nästan undrar varför man inte gör det oftare enbart av den anledningen håller ni inte med
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Nyligen kom jag i kontakt med Erica Palmcrantzs produkter, då jag besökte Bra Mat Mässan. Erica jobbar med att sprida kunskap och inspiration om raw food och utöver hennes kokböcker säljer hon även en del så kallade superfoods
Jag har fattat tycke för tortellini och gnocchi med tomat/mozzarella-smak. Det är riktigt mumsigt att göra gratäng på sådan här fylld pasta nämligen, jag har gjort en variant med kyckling tidigare som finns här
I måndags började jag jobba efter sju veckors ledighet. Det visade sig väldigt snabbt att man är väldigt trött på kvällarna när man jobbat en hel dag, ett faktum jag förträngt under ledigheten
Igår efter heldag på Boobadet blev det middag hos oss. Till efterrätt blev det en äppelkaka med kanel och kardemumma och kokos - Toppad med härlig kolasås
Bärsäsongen är här och då tycker jag att man ska baka något gott. I senaste numret av Allas (29/11) så får man ett litet häfte med 20 olika recept med bär i, bland annat så var detta recept med
Det blir allt som oftast att bröden får stå och jäsa i kylen över natten nuförtiden. Det är så skönt att gå upp och bara kunna sätta in brödet i ugnen och sen njuta av färskt bröd på morgonen
För ett tag sedan köpte jag hem 2 kg helgskinka. Inte för att den började bli gammal, men den tog upp en stor plats i kylen så det var dags att göra något med den
1 skivad purjolök fräses i 2 msk olja1 kuvert saffran strös över löken1 vitlöksklyfta pressas i1 brk krossade tomater hälles över fräset1½ l vatten tippas i, ha sedan i3 dl grädde och3 st fiskbuljongtärningar och1 tsk timjan1 tsk dragon1½ tsk salt2 krm svartpepparLåt detta koka under lock i 10 min, lägg sedan i 400g torskSjud soppan i ca 8-10 minOm man vill festa till det lite så häller man i 1 dl vitt vin, vill man har mer vinsmak så häller man i mer vin
Till påskafton gjorde jag denna sötsyliga påskdröm. Receptet fanns i senaste Allt om mat. Med exotisk smak av mango och kokos passade det perfekt i värmen