3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
av grytan med cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker
Åt rakt av från skärbrädet och det kändes väldigt "rustikt" (fint ord för icke fint). Jag är en riktig sucker för tomater i alla former och när det kommer till brie och tomat så tror jag att om de skulle registrera sina profiler på match
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Plocka bort rotfrukterna från köttet och fläsket. Lägg köttet i en ugnstålig gryta med lock, eller i en lergrytaoch tillsätt även löken, rotfrukterna och fläsket
Strö över alla torra kryddor och rör om lite försiktigt (det säger jag bara för att min gryta var fylld till brädden en stund innan allt sjunker ihop) och lägg på locket
Här är receptet pågrytan jag lagade till middag igår, vi hade tänkt äta fläskytterfilé i helgen men blev bjudna på middag av mina föräldrar så fläskytterfilén blev kvar
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
Skölj vattnet från pastan och häll upp det på en serveringstallrik. Vi är riktigt dåliga korvätare om man nu bortser från äkta hälften som knappt klarar en dag utan att besöka Pölsemannen
Stek i oljan från paprikagrillningen tills de börjat få färg. Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Smält smöret i en grytaoch lägg i tomatpuré och vitlök. Benfri kotlett eller fläskytterfilé som det numera oftas kallas och både gott och billigt att laga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.