Mina favoriter

Mina favoriter

  • 23 Recept
Mina favoriter
Lammstek (Crock Pot)

Lammstek (Crock Pot)

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Bake-off frallor

Bake-off frallor

ca 24 stycken(fast tänker jag efter fick jag mindre än 24 då jag gjorde mina lite större, tyckte de blev för små annars). 24 då jag gjorde mina lite större, tyckte de blev för små annars
Persikor med havretäcke

Persikor med havretäcke

Lägg persikorna i en ugnsfast form. Knåda ihop gryn, socker, mjöl och margarin och lägg det som ett täcke över frukten
Kanelbullar med surdeg

Kanelbullar med surdeg

INGREDIENSER. 500 g mjölk. 1100 g vetemjöl special. 200 g socker. 200 g smör (rumstempererat). 30 g jäst. 20 g malen kardemumma
Smörbullar med toscatäcke

Smörbullar med toscatäcke

På sistone har det blivit lite nya bakböcker – bland annat Heléne Johanssons ”Sötebröd från Brunkebergs Bageri”, som snabbt har blivit favoritlektyr, och bland annat dök det upp ett recept på Toscabullar som jag älskar
Rågbrödsfavorit från Brunkeberg

Rågbrödsfavorit från Brunkeberg

Från min favoritbrödbakbok "Bröd från Brunkebergs bageri" av Heléne Johansson delar jag här med mej av receptet till ett av mina favorit rågsurdegbröd
Brunkans långa

Brunkans långa

Mina kommentarer. Dags för lite surdegsbak. Har ju kommit av mig med det på sistone. Men jag skakade liv i den snälla surdegen som överlevt både länge och väl trots att den stått där bortglömd och ensammen i kylskåpet
Brunkans mjuka vallmobröd

Brunkans mjuka vallmobröd

Dessa är min absoluta favoritfrallor när det gäller ljust snabbakande bröd. Frallorna blir så mjuka, fluffiga och saftiga, jättegoda helt enkelt
Solros- och tranbärsbröd

Solros- och tranbärsbröd

Om ni tycker om bröd med mycket kärnor, frön och torkad frukt så är det här brödet perfekt. Det är inte sista gången jag bakar det här brödet, det blev en favorit här hemma
Surdegsbröd med skållat havre

Surdegsbröd med skållat havre

Surdegsbröd med havre. Detta bröd har jag bakat många gånger, och det blir alltid bra. Likaväl som formbröd, limpor eller frallor

Brunkebergs kanelbullar

Mina kommentarer. Kanelbullar är ju alltid gott och även om jag tycker jag har hittat det perfekta receptet på vetedeg redan, så provade jag här ännu ett
Brunkans Danska

Brunkans Danska

Bakade ett saftigt och gott riktigt grovt frukostbröd idag, de har lång hållbarhet och är nyttigt för magen
Durumbröd!

Durumbröd!

Vi hade besök till påsk av mina föräldrar och då bjöd vi på detta bröd till maten. En ganska enkelt men super gott bröd som passar till ALLT
ljusa surdegsbaguetter

ljusa surdegsbaguetter

Visst låter det gott. Det är det också. Jag bakade dessa i somras men har heeelt glömt bort att göra ett inlägg om dem
Syrligt Rågbröd

Syrligt Rågbröd

Blev så inspirerad av Bagarbertans Baksida i lördags, så jag satte igång en surdeg. Hittade ett recept från Brunkebergs Bageri i en gammal söndagsbilaga som jag sparat
Havrebröd med surdeg

Havrebröd med surdeg

Hantverksdag idag. Tog ledigt från jobbet och hade en dag med bakning, målning och slipning innan det blev dags för valborgsfirande
Parmesan & sesamkex

Parmesan & sesamkex

Det här receptet kommer från Brunkebergs bageri men jag gjorde en liten ändring och tog bort saltet. Förra gången jag gjorde de här blev de alldeles för salta, inte alls i min smak
Brunkans långa

Brunkans långa

Det här brödet kommer från boken "Bröd från Brunkebergs bageri" och jag har bakat det många gånger. Det är en stor favorit
Parmesankex med Ölandssmak

Parmesankex med Ölandssmak

av Fröken Lindas MosterNär några vänner - tillika grannar och föräldrar till dotterns kompisar - i fredags kom över på en AW ("after work") bjöd vi bl

Sesam- och linfröbröd

Mina kommentarer. Detta bröd blev snabbt en favorit hemma hos oss. Det smakar nötter utan att innehålla nötter
Brunkans Långa

Brunkans Långa

1. Dag 1. Lös upp jästen i vattnet och rör i grahamsmjölet. Plasta bunken och låt stå i rmstemperatur över natten
Laxrullar med svampröra

Laxrullar med svampröra

Hacka svamp och lök, och fräs i smör&rapsolja tills vätskan kokat in. Låt svalna något och rör i färskost och dill