Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Farmors citronsaft

Farmors citronsaft

Skrubba citronerna grundligt. Skiva dem och lägg dem i en stor skål. Blanda ner socker och citronsyra. Koka upp vattnet och häll över blandningen

Inlagda gulbetor

Skölj och borsta betorna. Koka dem i lättsaltat vatten, ca 25 minuter, känn efter med en sticka att de är lagom mjuka

Inlagda gulbetor

Lite kul och annorlunda att servera gulbetor till pytten istället för de traditionella rödbetorna. 1 kg gulbetor
Frisk ruccolasås

Frisk ruccolasås

Mixa alla ingredienser och smaka av. Mår bra av cirka 2-3 dagar i kylen. Serveras kall. Passar utmärkt på buffé, till bröd, kyckling, grillat och pasta
Ruccolapesto

Ruccolapesto

Skala vitlöken. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan och klyfta den andra. Mixa vitlök och ruccola med olja, vatten, citronsaft och solroskärnor
Potatis och ruccolasoppa med krutonger

Potatis och ruccolasoppa med krutonger

Slå olivolja på botten av en kastrull. Hacka löken, skiva vitlöken, och tillsätt dem. Stek i 5 minuter på medelstark värme så att det hela blir gyllenfärgat