Vi lagar meze hemma hos Tant Gul
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 st)
  • 250 g nötfärs
  • 250 g lammfärs
  • 1 gul eller röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • krm
  • peppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 dl finhackad persilja
  • dl
  • persilja
  • olja
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • tsk
  • salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kruka bladpersilja
  • 4 tomater
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 krm peppar
  • 1 dl bulgur
  • 4 pers)
  • 1 burk kikärter
  • 1 vitlökslkyfta
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • msk
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 dl olivolja samt lite olja att ringla över
  • 2 krm salt
  • 2 auberginer (ca 600 g)
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk tahini (sesampasta)
  • 225 grader Gröp ur köttet med en sked. Skala vitlöken. Mixa auberginköttet med övriga ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Lägg upp i en skål. Låt står och dra i någon timme.
  • 3 röda paprikor
  • 1 1/2 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad mynta
  • 1 krm salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.