När man vikt klart brödet ska det jäsa i en timme i bunken.
Därefter ska degen hällas ut på en bakhandduk med ganska rikligt med mjöl på. Dra ut degen till en rektangel och vik dubbelt. Gör sedan ett löst paket av handduken och låt jäsa i 1 h
Jag gör kanske någon rätt i min Crock-pot som ofta bara blir godare av att stå till sig någon dag i kylen, eller gör lasagne eller köttfärssås som jag fryser in, potatis eller rotfrukter vi ska äta senare i veckan kan skalas och läggas i vatten, etc
Blir absolut godast efter någon dag. *tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Blanda alla torra varor, klipp aprikoserna i småbitar och rör runt i mjölblandningen. Blanda filmjölk, mjölk och sirap och rör ner i mjölblandningen, rör om tills allt blandat sig ordentligt
Tanken är att mjuka upp och förlösa de goda smakerna. Dietisten, jättetråkig titel för övrigt, menade att jag förmodligen hade en allergi som låg i bakgrunden och varnade för att om jag fortsatte med krabban, skulle allergin i värsta fall kunna triggas, utvecklas och gud bevars, leda till att jag även blir allergisk mot andra skaldjur
Ett underbart gott vitt bröd med en seg och god skorpa. Det bakas i en brödformoch jag tycker det är trevligt att “bröa” med solrosfrön men det går lika bra med mjöl el glutenfritt ströbröd
RECEPT – MATILDAS BRÖD. Det här receptet har jag gjort några gånger nu, efter att ha fått det av fina Matilda som brukar göra dessa bröd till mammafrukostarna som vi har varje vecka, och de levererar varje gång(när man inte tar gammal jäst)=) Så goda
Nybakatbröd att doppa i saffranaioli och tzatziki är så gott. Rör om, häll nu på mjölet och börja bearbeta degen tills den blir smidig (är den för torr så kan du med fördel hälla på lite olja (oliv)
Lite godaostar på det, bland annat en ny som jag inte smakat. Alice fyller år på tisdag, så som vanligt är vi ute i sista stund och har farit omkring hela dagen
VÄRLDENS ENKLASTE NÖT OCHFRÖBRÖD LCHF. Kanske du som jag älskar helgfrukost, när man kan sitta länge och bara njuta av den där heta koppen kaffe, läsa morgontidningen i lugn och ro och äta både en och två och kanske till och med tre mackor med ett tjockt lager brieost
Så här i januari blir det kanske inte så många hotellfrukostar eller cafébesök som man kanske skulle vilja (men vem har det som en "vanlig morgonrutin"
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Det här är det godastebrödet, enligt mig och min familj. Brödoch Bullar. GodasteBrödet. Jag gör det ofta, och det blir alltid lika uppskattat av de som smakar på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.