Här kommer några bilder från vår mysiga nyårsafton. I krispig kyla skålade vi in tolvslaget, och en del raketer smälldes även av till pappor och barns stora glädje
Bjuder här på ett middagstips för den aktiva och hungriga småbarnsfamiljen. Gör så här för att inte hamna i tidsnöd, eller riskera att äta kött som växer i barnens munnar
Varje år hör jag samma sak - "man blir så trött av julmaten", och efter julen hör och läser man "träna bort julskinkan", och varje år blir jag lika irriterad, ni vet nog varför
Har sett på många olika bloggar att många verkar göra daim till julbordet, hade inte en tanke på att man själv kunde göra daim och ville såklart själv prova
Kanderade äpplen med havssalt. Äpple, söt karamell och havssalt, behöver jag säga mer. Jag har dem främst som prydnad kring jul, de är väldigt vackra med sin glansiga yta och havssaltet ser ut som snökristaller mot det röda äpplet
Ris à la Malta är en klassisk efterrätt på julbordet. Jag vill att min Ris à la Malta ska smaka mycket vanilj och den ska serveras med en saftsås med smak av jordgubb
Om det inte är julskinkan som får dig att längta till julen så testa vegetariskt. Julkryddiga bönbullar, krispig färnkålssallad med vackra granatäppelkärnor och rostade rotsaker med senapssås
Sitter och kollar i min kladd och hand skrivna receptsamlings bok och hittade detta recept som jag dom senaste åren alltid har haft med på vårt julbord
De här kambenen (eller ribsen) lagade jag till julbordet som vi serverade på jobbet så därför kommer receptet i två former, ett anpassat för hemmabruk och ett som är anpassat för storkök
Idag bjuder jag på ett värmande inlägg eftersom Söta sakers bakutmaning för november är "Värmande" Till jul bakas det alltid Upplandskubb hos mig, inget julbord utan Upplandskubb