Köttet är platt fyllningen påbörjad med skinka, mozzarella och (tyvärr) torkad basilika. Men om du skär med kniv igenom filén på längsen utifrån och in så kan det gå
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Servera med grönsallad och potatis (kokt eller klyftpotatis). nu kan jag fortsätta med detta fast det är mina barnbarn som håller mig i gång
En lätt sommarmiddag med kyckling, kall basilikasås, färskpotatis och grön sparris. Blanda i lite mjölk till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar
Snitta kycklingfiléerna på mitten och fyll med skivad mozzarella och hälften av basilikabladen. Servera kycklingfiléerna tillsammans i dess sås med potatis/ris och sallad
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
Vänd ner vitlök och några basilikabladoch smaka av med lite salt och svartpeppar. Stek korvarna i olivolja på medelvärme ca 7 minuter tills de nästan är klara. Lägg i tomateroch chili och låt steka med ytterligare ca 2 minuter
Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller medbasilikaoch fårostcremén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.