Svamppizza med getost, fikon ochserrano. En underbart god höstpizza med mustiga smaker. Ta ut pizzan och lägg på serranoskinka, parmesanost och ruccula
Varva parmaskinka, fikon ochmozzarella på två tallrikar. Rör ihop dressingen och ringa den över. 1/2 mozzarellaost i mindre bitar. 1/2 mozzarellaost i mindre bitar
Skölj den färdiga quinoan i kallt vatten och häll den i en bunke. Koka quinoan enligt förpackningen. Jag har den senaste tiden läst en del om ayurveda och försökt förstå/lista ut vilken personlighet/kroppstyp som mest stämmer in på mig och vad jag med tanke på det borde äta för att må som bäst
Det blev en härlig sallad medquinoa, färska fikon och senapsdressing. Dressingen ska ha ett rejält bett för att orka trängas med smaken av quinoan lite
En fylld medmozzarella, serranooch basilika. 15 gr jäst3 dl ljummet vatten2 msk olivolja1 msk honung1 msk flingsalt2 1/2 dl durumvetemjöl4 1/2- 5 dl vetemjöl specialjäs i 30 minuter Platta ut degen och lägg på. 120 gr serrenoskinka250 gr mozzarella skuren i skivorbasilikaRulla ihop och forma som en kransjäs 30 minuterVärm upp ugnen till 250 grader. 250 gr mozzarella
Skär ost och fikon i fina skivor och lägg upp på ett fat tillsammans med basilikablad. Strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar och ringla på en god jungfruolivolja
Färska fikon med gorgonzola och honungFikonHonungGorgonzolaPepparSkiva fikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Genom att koka quinoanoch bulguret direkt i tomatsåsen får du ett väldigt saftig och smakrik kolhydratskälla som inte kräver någon extra sås om du inte önskar det
Toppa medmozzarellaoch pinjenötter. Foto Kirsi Koste Rödbetor ochmozzarellaEn ljuvlig rätt som passar gott till sommarens grillning eller på buffébordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.