Skiva och lägg tomater och vitlök på 1-2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Ungsbaka tills tomaterna är halvtorkade, det tar 1 ½. 10 normalstora tomater
Klyfta tomaternaTorka i svamptorken tills lagom mellan 4-5 timmarLägg tomaterna i glasburk fyll på med kryddor och oljaLåt stå 1 vecka i kyl sedan redo att användas
Här kommer dagens fredagsmiddag, Hjortburgare medsemitorkadetomater, rotfruktschips och ostkräm. Det enda som tar lite tid är tomaterna i ugnen, men det får ni leva med
Dela tomaterna och hacka ner löken grovt. Innan du serverar kan du värma på tomatblandningen lite innan du blandar upp den med ruccola och smakar av med mer salt och lite olivolja
Varva dem med timjanen i väl rengjorda burkar med lock. Jag såg att de hade fina små tomater i affären och kom och tänka på mormors inlagda tomater som hon brukade göra
Skiva tomaterna, hacka rödlöken och strimla kasslern. Den borde väl funka att ta hyffsade bilder med. Blir perfekt att ta med på semestern till Tunisien i juli också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.