Citron och färskost-kladdkaka/Cheesecake-kladdkaka.
herrhavreflarn.blogg.se
herrhavreflarn.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 54 Att experimentera är bland det roligaste och mest inspirerande tycker jag. Att låta fantasin skena iväg och låta bunkar och slevar hjälpa till att skapa magi. Denna gången var min tanke att skapa en vit kladdkaka men utan vitchoklad och ett bakverk med mycket fräschör. Jag valde att ersätta chokladen med färskost och citron, detta resulterade i en kladdkaka som smakar väldigt mycket som en fräsch cheesecake. Den är både lätt och snabb att fixa och detta recept rekommenderar jag varmt. Tänk att vild fantasi en ledig förmiddag och ett riktigt regnrusk kan skapa det mest fantastiska bakverk. Ingredienser:- 150 g smör - 3 dl socker- 2.1/2 dl mjöl- 1 msk vaniljsocker- nypa salt- 2 ägg - 1 citron cest och saft - 200 g Philadelphia Såhär gör du:Sätt ugnen på 175 grader.Klä botten på en springform ca 24 cm med bakplåtspapper och smöra och mjöla sidorna. Smält smöret.Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke tillsätt sedan de smälta smöret, äggen, philadelphia, cest och saft från citronen, rör allt till jämn smet. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min (beroende på ugn) se till att den inte blir överbakt! Låt svalna. Låt den gärna stå i kylen en stund då smakar den som bäst och "sätter" sig.Njut sedan av kakan med en rejäl klick lättvispad grädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.