54 Att
experimentera är bland det roligaste och mest inspirerande tycker jag. Att låta fantasin skena iväg och låta bunkar och slevar hjälpa till att skapa magi. Denna gången var min tanke att skapa en vit kladdkaka men utan vitchoklad och ett bakverk med mycket fräschör. Jag valde att ersätta chokladen med färskost och citron, detta resulterade i en kladdkaka som smakar väldigt mycket som en fräsch cheesecake. Den är både lätt och snabb att fixa och detta recept rekommenderar jag varmt. Tänk att vild fantasi en ledig förmiddag och ett riktigt regnrusk kan skapa det mest fantastiska bakverk. Ingredienser:- 150 g smör - 3 dl socker- 2.1/2 dl mjöl- 1 msk vaniljsocker- nypa salt- 2 ägg - 1 citron cest och saft - 200 g Philadelphia Såhär gör du:Sätt ugnen på 175 grader.Klä botten på en springform ca 24 cm med bakplåtspapper och smöra och mjöla sidorna. Smält smöret.Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke tillsätt sedan de smälta smöret, äggen, philadelphia, cest och saft från citronen, rör allt till jämn smet. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min (beroende på ugn) se till att den inte blir överbakt! Låt svalna. Låt den gärna stå i kylen en stund då smakar den som bäst och "sätter" sig.Njut sedan av kakan med en rejäl klick lättvispad grädde
Ev kan du doppa klyftorna i lite citronblandat vatten, så behåller de färgen också, men låt då äpplena rinna av och torka till innan du förpackar i burkar eller plastpåsar
Ett recept kommer det såklart idag, en variant av sockerkaka med kokos ochcitron. Har pausat i min rensning i köksskåpen för att skriva här och samtidigt titta på mitt favoritprogram Husdrömmar
Blanda ner ricotta, ägg, citronjuiceoch vaniljen. Bred över resterande smet och strö över råsockret. skal av 1 eko citron. 1 msk citronjuice. Blanda socker ochcitronskal, vispa detta med smöret i 2 minuter. Lägg en msk i varje muffinsform och tryck ner 3 björnbär i varje. 1 eko citron. 1 msk citronjuice
Vispa smör och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda försiktigt ihop allt. Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum och vispa ner resten av sockret
Både citronenoch den vitachokladen kommer fram på ett mjukt och krämigt sätt och texturen är precis som jag vill ha fondanten nämligen ett mjukt och saftigt yttre som håller det krämiga inre på plats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.