Man får inte glömma att maten vi äter ska ge oss näring för att allt i kroppen ska funka, men tyvärr känns det som att fokus i dagens samhälle ligger på att äta för att se ut på ett visst sätt
Mmmm…ljuvligt. 1 näve halverade mini plommontomater. 1 näve halverade mini plommontomater. Det blev en raid i kylskåpet efter helgens utsvävningar och slutresultatet blev denna goda, mättande sallad, som vi slukade i ett nafs
I botten ligger kokt matvete och i dressingen finns lite honung. När det är dags för middag i sommarstugan tar man gärna en sväng förbi örtkryddorna på södergaveln där timjan och oregano har övervintrat
Härlig sommarmat. Zesta blodapelsinen och spara undan det, filéa den sedan och lägg det i samma skål. Rör samman balsamico, olivolja, persilja, blodapelsinsaft- och zest till en dressing och ställ åt sidan
Rekommenderas. Krydda med salt och spiskummin. 4 port röd quinoa 1 tärning grönsaksbuljong 1 granatäpple 80 g pumpakärnor 1/2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 150 g fetaost 1 kruka mynta 2 dl naturell fransk crème fraiche salt och peppar500 g förkokta rödbetor 200 g snackmorötter 1 msk olivolja 1/2 tsk spiskummin 2 msk smör 2 msk balsamvinäger 1 msk honung 65 g babyspenatSkölj quinoan och koka den enligt anvisningen på förpackningen med en buljongtärning i vattnet. 1/2 tsk spiskummin
Hmm ja efter brysselkål och grönkål är det nog det i alla fall. På bilden är det inga russin i salladen för jag hade inga hemma men det är supergott att ha i
I Skaldemans recept står det att man ska strimla kålen, så det gjorde jag, men det blev lite för stora bitar tyckte jag, så jag rekommenderar att hacka blomkålen i småbitar
Träningen och matschemat har betats av i vanlig ordning, och fixat och donat hemma har jag gjort – men när dagsrutinerna bryts blir det plötsligt jobbigt att ställa sig och laga mat