Det ville sig så väl att det serverades grillatlamm från Bjumisträsk utanför Kalix. Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott
Servera till grillatlammkött. Vi har mer och mer börjat uppskatta lamm. I Coops medlemsmagasin hittade jag ett recept på kapris- och sparrissallad som blev väldigt gott
Ja, denna gratängen serverades alltså medgrillatlamm som jag bara marinerade i några timmar i olivolja, riven vitlök, rivet skal från en citron, hackad färsk rosmarin, salt och peppar innan jag sedan körde dom på grillen, direkt grillning, några minuter per sida
Blanda med yoghurt och sambal oelek. Grillade persikor med getost. Cashewsmöret är en mezefavvo för mig och när jag gjorde det den här gången kom jag ihåg att jag lovat Pata receptet
Servera medgurka, vårlök och jasminris. Vänd då och då. Gurka. Lägg köttet mitt på grillgallret och grilla under lock på medelvärme (150°C) i ca 2 timmar tills köttet är väl genomstekt (innertemperaturen ska vara 65°C)
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagdgurkaoch den kalla såsen. Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
4 Stek ca 1 kg kalvstek salt 1 gul lök 1 morot 1 msk olja 7 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning) 2 lagerblad 15 vitpepparkorn Sås 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 2 msk smör salt Till servering inlagdgurka kokt potatis Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.