Arbeta så lite som möjligt med degen. Toppa med färska eller frysta hallon. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. 1Vispa den kalla vaniljkrämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet
Igår kväll bakade jag och mamma små söta hallonpajermed vit choklad. Blanda hallonen med potatismjöl. Ta ut pajerna och fyll dem med hallon och toppa med vit choklad
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Knaprig blåbär/hallonpaj. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
Lägg ner vaniljstången och fröna i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Vaniljkräm. Idag fick vi besök på eftermiddagen och då passade jag på att göra en hallonpaj och en hemgjord vaniljsås
Smörj fyra portionsformar eller en stor pajform med en liten klick smör. Blanda i med smuldegen. Täck eventuellt över med lite folie mot slutet om chokladen börjar brännas
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Söta dom eventuellt genom att blanda med lite sötströ (eller annan sötning). Denna hallonpaj är en smulvariant som endast tar några minuter att göra (plus en kvart för gräddning)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.