Igår blev det kycklingspett med jordnötssås till middag, såsen blev väldigt god. Kycklingspett. Blanda allt, utom salt och peppar, till marinaden och häll ner i påsen, se till att all kyckling får marinad på sig
Dela kycklinglårfileerna i bitar och stek dem färdiga i en stekpanna med smör. Kycklinglårfileer använder jag ofta då det är mycket saftigare och godare än vanliga filéer
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Panerad kyckling är så gott och lätt att variera. Jag har haft detta recept på bloggen förut och då var ni många som testade och älskade denna kyckling
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
Risotto är alltid gott och det blir inte sämre i sällskap av den här goda kycklingen. Lägg kycklingfiléen ovanpå och slå in hela paketet med ytterligare en skiva proscuoutto
Lägg i kycklingen och stek tills den är lagad. 2 pers3 dl thai ris4 dl vatten1 1/2 dl cocosmjölk1 grönsaksbuljongtärning400 g kycklingfile eller fläskfile/picnickbog1 gul lök4 vitlöksklyftor1/2 grön paprika1/2 röd paprika1 morrot1 grön chili1/2 dl hackad svamp champinjoner/shitake10 st sockerärtor1/2 dl russin1/2 dl cachewnötter2 msk röd thai chili pasta1/2 msk gurkmeja2 äggvegetabilisk oljasojathaibasilikaBörja med att skölja riset till vattnet blir klart. 400 g kycklingfile eller fläskfile/picnickbog