Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
1 köttbuljongtärning. 1 köttbuljongtärning 1/2 dl sherry. Ryggbiff med ädelostsås. Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt
Lägg fram köttet i god tid, peppra och salt precis före tillagning. 600-800 gram kött (Hälsingestintans hängmörade körde vi med). 1 msk köttfond. 600-800 gram kött. 1 msk köttfond
Köttet ska ligga framme så att det blir rumstempererat innan det tillagas. Krydda alla sidor med salt och svartpeppar och bryn köttbiten med skivad vitlök och ev
Lägg ned köttet. När köttet är klart, ta ut det och sila såsen. i från köttet. 5 kg benfritt nötkött, jag använde Fransyska. 1 flaska porter, 33 cl1/2 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kina soja1 tsk timjan6 st svartpepparkorn3 st köttbuljongtärningar2 st stora vitlöksklyftor6 st enbär1 st stor gul lökSuperduperSås8 dl sky i från köttet5 msk vetemjöl2 dl gräddeSkär löken i ringar, dela vitlök och blanda ihop allt till lagen, låt allt koka upp. 5 kg benfritt nötkött, jag använde Fransyska. 3 st köttbuljongtärningar
Köttet blev väldigt mört och kanske berodde det på den långa ugnsstekningen. Jag band köttet med bomullstråd och därefter brynde jag köttet lite lätt i stekpanna så det drog ihop sig
Skala och hacka scharlottenlöken fint, fräs den mjuk i smöret (eller i skyn från det stekta köttet). Alltså OJ vilken mumsig middag vi lyckades få till, jag och älskling
I söndags när jag skulle laga middag så var köttgryta planerad och grundtanken var att jag skulle göra biff stroganoff på lite härligt hängmörat ytterlår på svenskt kött från Hälsingestintan
Köttet blev jättemört och smakade underbart tillsammans med kantarellsåsen. Förutom köttet, ingredienserna till mos och sås behövs tomater, riven västerbottenost och neutral olja