bröd

bröd

Bröd med läckra fyllningar

Bröd med läckra fyllningar

BrödTvåbröd i formar som rymmer två liter. Smörj de två brödformarna med smör. Forma bröden till limpor och lägg "skarven" nedåt
Focaccia med tomat, oliv och rosmarin

Focaccia med tomat, oliv och rosmarin

Det får inte vara för mycket mjöl, för då blir brödet sådär smultrist. Tryck ner oliver och tomatbitar djupt i degen (annars åker de upp när brödet jäser)
Hannas limpa

Hannas limpa

Det här brödet är ett bröd som har hängt med sedan jag var liten. Varje bit blir till ett bröd. Min mamma bakade det och jag har fortsatt med det
Ett pyttelitet brödunder

Ett pyttelitet brödunder

”Tack för brödet som jag fick med mig. Någon som kan lista ut vad som händer när man håller på med en långpannebok
frukt- och nötbröd från A PIECE OF CAKE

frukt- och nötbröd från A PIECE OF CAKE

häromdagen bakade jag mitt första surdegsbröd. -)brödet är jättegott och blev faktiskt precis så vackert och gott som jag hoppades utan att man behövde några magiska brödfingrar
Busiga brytbrödet

Busiga brytbrödet

Magnus Aronson  Det här spektakulära brytbrödet är en vidareutveckling av en idé som Kaeth Gardestedt lanserade när hon arbetade på Hembakningsrådet
Nyttigt fullkornsbröd

Nyttigt fullkornsbröd

Ett nyttigt och annorlunda bröd. Dock gillar jag valnötsbröden mer. Men oavsett vilket bröd det är, så finns det inget bättre än smält smör på nybakade varma mackor
Grovt långpannebröd lchf

Grovt långpannebröd lchf

Helt ok bröd men blev lite torrt tycker jag trots att jag för ovanlighetens skull följde receptet, tror min variant med fiberhusk, yoghurt och skippa fettet är bättre för min smak
Skrotbullar på rågsurdeg

Skrotbullar på rågsurdeg

Pensla bröden med uppvispat ägg, dekorera med gryn och frön. Låt bröden kallna på galler under bakduk. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, platta ut den till en platta och skär ut ca 16 bröd och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa ca 30-45 minuter. Grädda bröden i 3 minuter, sänk sedan värmen till 200 grader och grädda ytterligare 15-18 minuter
Snabba limpor

Snabba limpor

Ta ut dem och lägg dem på brödgaller. För mjuk brödskorpa, linda in bröden i en bakduk. Tillsätt resterande 4 dl vatten, sirap, salt och ev brödkryddorna. ev 1 msk brödkryddor (anis
Hälsolimpa

Hälsolimpa

Den häller du i en långpanna med bakplåtspapper i botten, eller de mindre receptet häll två avlånga brödformar
Fyra limpor på en påse mjöl

Fyra limpor på en påse mjöl

Jäs bröden ca 1 timme under bakduk. 3 msk stött anis och fänkål eller malda brödkryddor. 1 påse (2 kg) grovt matbrödsmjöl eller lantrågmjöl
Skogshuggarlimpa - godare än Malaxlimpa?

Skogshuggarlimpa - godare än Malaxlimpa?

Skogshuggarlimpa har karaktären av de finlandssvenska brödtyperna Åländskt svartbröd och Malaxlimpa. Båda är rågbröd smaksatta med malt och som penslas med kaffe
Baka gott bröd i långpanna!

Baka gott bröd i långpanna!

Degen kan man variera på alla möjliga sätt – här är ett recept som ger ett saftigt och gott bröd som passar även den som vill vill undvika mjölkprodukter
Morotsbröd med fördeg

Morotsbröd med fördeg

Sätt in en långpanna med vatten längst ned i den kalla ugnen, så det bildas ånga lagom tills bröden ska in
Lantligt valnötsbröd

Lantligt valnötsbröd

Dela degen i två delar och forma till två bröd. Doppa bröden i mjöl. Skär snitt i bröden precis innan de sätts in i ugnen
Knäckebröd

Knäckebröd

Hon skrev på Facebook att hon skulle baka sesambröd men inte hade sesamfrön så hon tog solrosfrön. Och efter den dagen har jag inte bakat sesambröd en enda gång
Bästa brödet

Bästa brödet

Ugn 175 grader. Lägg rågkross och rågmjöl i en bunke och häll kokande vatten över. Rör om ordentligt och låt stå minst några timmar eller över natten
Julens lingonbröd

Julens lingonbröd

Blanda i resten av degspadet och tillsätt farinsocker, salt, linfrö, stötta brödkryddor, grovt rågmjöl, vetemjöl och det mesta av rågsikten
Rågbröd från Falkenberg

Rågbröd från Falkenberg

Den större mängden sirap ger brödet fylligare smak. Svep in bröden i bakdukar och låt dem ligga och "mogna" en dag innan de skärs
Vörtbröd

Vörtbröd

Låt bröden svalna på galler under bakduk. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, sänk temperaturen till 200°C och grädda ca 40 minuter. 1 msk mörk brödsirap
Påskbröd med frukt och nötter

Påskbröd med frukt och nötter

Skär frukten i grova bitar och lägg i en bunke. Låt vattnet koka upp, häll det över frukten och låt stå ca 30 min
Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

½-1 dl brödsirap. ev 1 msk brödkryddor. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka aprikoserna och nötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken
Jonatans proteinbröd

Jonatans proteinbröd

Smörj två brödformar med rapsolja. Pensla bröden med kallt vatten (garnera med vallmofrö, om önskas). Grädda bröden i mitten av ugnen