1 äggula
Mixa mjöl, kakao, florsocker och smör tills det gått ihop, tillsätt sedan äggula tills den bildar en deg. Tryck ut i 6 små formar, runda eller fyrkantiga som på bilden. Det räcker annars till en stor pajform. Ställ i frysen i en timme. Sätt sedan ugnen på 190 grader, linda in kanterna och formen med aluminiumfolie och baka sedan i 10-12 minuter Ta sedan ut och låt svalna, dra sedan av foliet.
Vispa äggen plus gulor med sockret. Fyll formarna och garnera med vinbär och chokladkycklingar. Nyp snabbt ihop smör, vetemjöl och salt till en smulig deg
tartelette. Där italienska recept känns väldigt basic och råvaran får stå i centrum, uppfattar jag de franska recepten som något krångligare med mer fokus på teknik än ingredienser
I fredags bakade jag dessa tartelettermed en fyllning av tranbärskräm, vit chokladganche och toppade med krossade polkagrisar och de andra tre med italiensk maräng
Tartletter fyllda med vaniljkräm och bär är för mig Frankrike. Tarteletter ca 8 små individuella. Man kan alltid hitta de bakverken inne på caféer och bagerier i det landet
Jag letade reda på franskt recept, först ett på mördegen och sen en med själva citronkrämen. Jag har inga riktiga tarteletteformar så använde några minitarteletteformar jag hade och resten fick bli hjärtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.