Med den har vi gjort både "vanlig" glass till barnen och testat lite varianter anpassade för LCHF. Vaniljglass LCHF ca 0,7 liter. Hetta upp blandningen till 82 grader. Hetta upp smeten till ca 77 grader. Vaniljglass LCHF ca 0,7 liter 3 dl vispgrädde
Vispa äggvitan med elvisp och rör försiktigt ner vitan i smeten tills allt har blandats ordentligt. Låt kakan kallna innan du försiktigt skär den till två delar - en botten och ett lock
Receptet hämtat från boken "Bakglädje med LCHF" av Annika RognebyLåna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Allt gick bra tills jag skulle rulla ihop degen och fyllningen till en rulle, då fastnade allt i bakplåtspapperet och degen sprack så fyllningen trillade ut
Det börjar dra ihop sig tilladvent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vintern plötsligt känns lite mindre mörk och ogästvänlig
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.