Ur viktminskningssyn kanske man inte ska äta fröknäcken varje dag fast det är Lchf utan göra som jag unna sig nån g när brödsuget tar över eller göra sånt här fröbröd till ex soppa eller till frukost kvällsmat nån g ibland
Jag har sett många olika varianter på knäckebröd som är LCHFvänligt. Men nu har jag hittat ett sådant recept som jag tycker är mer åt det striktare LCHF, dvs utan så många onödiga kollisar
Med det här receptet så går jag emot LCHF-etablissemanget som oftast är hårda motståndare av gluten. Men samtidigt tror jag på att hitta långsiktiga alternativ, sådana som gör det lätt för oss att äta LCHF resten av livet
En kollega till mig bakar ett GI-knäcke med majsmjöl och jag har länge tänkte testa att göra om receptet genom att byta ut majsmjölet mot något mer LCHF-vänligt
* Detta är som sagt en LCHF kaka. Vispa ihop ägg, sukrin och salt till ett fluff. Vispa/rör ned resten av ingredienserna förutom smöret som hälls i först på slutet
LCHF Pitabröd . Pitabröd serveras till nästan allt på Cypern. Ingredienser 4 ägg 8 msk cremè fraiche. 2,5 dl mandelmjöl2 msk pofiber 2 msk fiberhusk 4 msk olivolja 2 tsk bakpulver 1 tsk salt Gör så här Vispa ägget poröst
Enligt mig, men om du gillar dem och går på LCHF så frossa på. Nu när jag börjat med LCHF så kan det bliMörk choklad (över 70 procent), ibland unnar jag mig lite för många bitar. Och min mage har ju mått totalt prima i 2 veckor nu sedan jag började med LCHF så varför ändra på det nu
Dessa spröda knäckebröden av olika sorters fröer är gudomligt goda och inte alls så svåra och göra. Dock fick de stå och gotta till sig i en timme ungefär och sen skötte ugnen resten
Här kommer receptet som jag alltid tjatar om. Receptet kommer från Birgitta Höglunds blogg som ni hittar HÄR1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön1/2 dl hela linfrön1 msk fiberhusk2 msk pofiber1/2 dl kokosfett2 1/2 dl vatten1 tsk flingsaltSätt ugnen på 150 grader (ej varmluftsläge)Blanda ihop alla torra ingredienser, smält sedan kokosfettet i en kastrull
Smaskiga bröd som är lchf-vänliga. Ostfrallor4 st. 3 ägg3dl riven ost2 msk fiberhusk1 1/2 tsk bakpulver. Vispa äggen pösiga och blanda i övriga ingredienser
Idag har jag gjort ett LCHF-knäckebröd, jag hittade receptet här. Jag har länge varit sugen på att baka eget knäckebröd, det kändes som ett naturligt nästa steg i mitt brödbakande
Grundreceptet kommer från Expressens LCHF-bilaga, gjorde lite småändringar och det blev kanon. När det gäller just knäckebröd varierar jag mig ganska mycket (både inom LCHF-vänliga alternativ och vanliga), detta kommer att hamna bland favoriterna
Crêpes LCHF 6-8 st. Crêpes LCHF 6-8 st. Man behöver inte vara så strukturerad alltid. Normalt sett har vi alltid bestämt vad vi ska äta måndag till torsdag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.