Förutom broccoli är det också zucchini och purjolök i mina fritters. Zucchinis kan vara lite vattniga, och därför är det noga att plocka upp den rivna zucchinin i händerna eller ett durkslag och pressa ur den mesta av vätskan
I denna krämiga och goda lasagne ingår vår allra sista hemodlade zucchini. Nu när zucchinin (äntligen) är slut för det här året ser jag fram emot att börja använda andra grönsaker och rotfrukter i maten, för den senaste tiden har det känts som att vi inte har ätit mycket annat än zucchini (och rödbetor)
Här har jag gjort en vegetarisk variant av LCHF-pizzan och toppat med en lättfixad tomatsås och zucchini, Har du tid kan du gärna koka ihop tomatsåsen en stund, men det går bra utan också
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Vegebiffar, vitlöksfrästchili, Amandine och Cherie potatis och örtsaltpudrad zucchini stekt i olja. Örtsaltpudrad zucchiniHetta upp en stor skvätt rapsolja i en stekpanna med lite högre kanter på
Skiva zucchinin i tunna skivor, cirka ½ cm där också. När champinjonerna är klara häller du över dem i en skål och lägger i zucchinin i formen istället
Idag tänkte jag bjuda på ett fantastiskt gott och förhållandevis enkelt vegetariskt recept. Det är en gratäng på zucchini, potatis, tomat, purjolök och grädde som får gosa ihop sig tillsammans med citronzest, citronsaft och salt/vitpeppar
I helgen skördade jag ganska mycket zucchini som jag sedan använde i olika sorters maträtter. Jag gjorde bland annat den här fantastiskt goda lasagnen med zucchini, ajvar och fetaost
Skiva zucchinin i 1 cm grova bitar. 1 zucchini. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan och tillsätt tomaterna och socker