Ytterlår recept

37 Spara

Sjömansbiff

2 msk smör, 2 tsk salt, 1 kryddmått vitpeppar, 3 stora gula lökar, 12 medelstora skalade potatisar, 1/2 flaska öl, 3-4 dl vatten
30 Spara

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt, 1 kg högrev, 2 morötter, 2 gula lökar, 2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 3 msk vetemjöl
27 Spara

Slökokt Sjömansbiff

600 g innanlår, smör, 800 g potatis, 2 morötter, 3 gula lökar, 1-2 tsk torkad timjan, 4 lagerblad, 2 msk tomatpuré, 1 flaska porter
26 Spara

Boeuf Bourgignon

1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår), 6-8 portioner, ingredienser:, 2-3 msk smör, 0,5 tsk svartpeppar,, ca 1 tsk salt
13 Spara

Röda grytan

högrev eller ytterlår, 500 g benfritt nötkött, t ex, 2 msk smör eller margarin, 2 gula lökar, 1 tsk salt, 2 krm vitpeppar
12 Spara

Dillkött med Dillpilaff

högrev eller ytterlår, dillköttet:, 600-700 g lammbog, 1-2 gula lökar, 1½ tsk salt, 1 tsk svartpeppar, vatten, en rejäl knippa dill
11 Spara

Porterstek

1,5 - 2 kg benfri, 2 flaskor porter, 0,5 dl soya, 1 dl rödvin, 6 st svartpepparkorn, 6 st enbär, 1 tsk timjan, 2 st stora gula lökar
11 Spara

Älgrulader

500 g ytterlår av älg, 50 g späck, 2 saltgurkor, 1 gul lök, 1 msk smör, 1½ tsk salt, 2 krm nymald svartpeppar, 2 persiljekvistar