Ytterlår recept

40 Spara

Sjömansbiff

 SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar
30 Spara

Annorlunda älggryta

600-800g älgkött (benfri stek eller ytterlår)lite smör1 stor gul lök1 köttbuljongtärning3 dl grädde2 msk ljus fransk senap3 msk soya3 msk worcestershiresås1 näve torkade trattkantarellersalt, peppar och dragonGör så här
22 Spara

Saftig grytstek

1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. SAFTIG GRYTSTEK. Ett fat fullt med mör, saftig grytstek, råstekt potatis, lök och morötter kommer på nolltid att locka matgästerna till bordet
13 Spara

Älgrulader

500 g ytterlår av älg. Sätt ugnen på 150 grader. Skär köttet i tunna skivor (det går lättast om fryst kött halvtinas)
12 Spara

Porterstek

ytterlår kokar du till 85 grader (ca 2 timmar). Vad passar väl bättre på en söndag än en söndagsstek. Det är ju klassisk mat som aldrig går ur tiden
Sökförslag och sidor