Ytterfile i ugn innertemperatur recept

Honungskryddad ytterfilé

Honungskryddad ytterfilé

Servera köttet med fruktblandningen, sås och ugnsstektapotatisklyftor. Salta och lägg den på ett stort ugnssäkert fat

Supergod ytterfilé och gratäng!

Den täckte jag med kryddor och helstekte iugnentillsammans med en potatisgratäng som blev något utöver det vanliga

Ytterfilé med chili

Jag hade en finytterfiléi kylen som jag beslutade att helsteka iugnen. Med lite andra kryddor den här gången mot ivanliga fall

Ytterfilé med pepparsås

Jag tillagade den ungefär som vanligt, helstekt iugnen. Jag hade köpt hem en ytterfilétillpingstafton för jag vissteinte vad jag skulle bjuda på och ville ha litevalmöjligheter

Helstekt Ytterfilé med balsamicomarinad

Bryn köttet i en het stekpanna och lägg sedan över det i en ugnsfast form. Ledigheten har gått. alldeles för fort, skulle gärna vara lediglitetill
Rubbad fläskytterfilé

Rubbad fläskytterfilé

Tillytterfilen serverade jag kantarellsås gjord på stekta kantareller, stekt chalottenlök, vispgrädde, lite soja och litevitpeppar
Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Detta recept går naturligtvis att göra på vilketvilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Örtkryddad fläskytterfilé med quinoasallad

Örtkryddad fläskytterfilé med quinoasallad

Ytterfilén steker jag långsamt iugnen på svag värme så blir den jättesaftig och god. Det är jättesvårt att avgöra innertemperaturen utan termometer tycker jag, så investerai en bra termometer om du inte redan har en
Lammytterfilé med örtdressing.

Lammytterfilé med örtdressing.

Lamm är alltid gott. Hade någon frågat mig det för tio år sen om lamm är gott hade jag svarat nej, det smakar ullstrumpa
Bresaolafilé med sparrissås

Bresaolafilé med sparrissås

ugnstekta hela delikatesspotatisar eller klyftor. Idagvisar jag huvudrätten vi åt i lördags. Häll såsen ienugnssäker form
Kalv på grönbete

Kalv på grönbete

Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Kalv är ett fantastisktfint, och lyxigt kött och  inte en bit kött man köper varje dag