Jag tillagade den ungefär som vanligt, helstekt iugnen. Jag hade köpt hem en ytterfilétillpingstafton för jag vissteinte vad jag skulle bjuda på och ville ha litevalmöjligheter
Detta recept går naturligtvis att göra på vilketvilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Ytterfilén steker jag långsamt iugnen på svag värme så blir den jättesaftig och god. Det är jättesvårt att avgöra innertemperaturen utan termometer tycker jag, så investerai en bra termometer om du inte redan har en
Skivaapelsinen och lägg den i botten av en ugnsform. Sonen hade önskat potatisgratäng ett längre tag, den krämigavarianten med både grädde och crème fraiche
*Därefter placera köttet ifolie, sätt i termometern och släng in den iugnen. Den stora hemlighetentill ett saftigt kött är att på låg temperatur tillaga köttet till dess optimalainnertemperatur
Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Kalv är ett fantastisktfint, och lyxigt kött och inte en bit kött man köper varje dag
Salta och peppra och låt ytterfilen gotta sigi detta i nga timmar. Lägg dessa i en ugnsfast form. igårkväll blev det en god marineradfläskytterfilé på grillen