Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Eftersom jag råkar veta var hon fick receptet ifrån ( Allt om Mat ) och jag faktiskt hjälpte till med tillagningen av rätten presenterar jag stolt vildsvinsytterfilé med asiatisk touch
Prisciuttolindad vildsvinsfilé. Rulla in vildsvinsfilen. Vildsvinsfilén satt på en galt i 120 kilos klassen, varför man naturligtvis kan göra samma sak på en ytterfilé från vildsvin i lite mindre storlek. en vildsvinsfilé eller vildsvinsytterfilé ca 160-200g/person. sätt på ugnen på mellan 80-150 grader, beroende på hur mycket tid du har. Kör i ugnen på ca 220 grader i ca 25 minuter och toppa gärna med riven ost de sista 5-10 minutrarna
Stick i en köttermometer på det tjockaste stället och placera den mitt i ugnen. Valet föll på ytterfilé av vildsvin som inte alls är svårare att tillaga än vilken vanlig fläskfilé som helst