Ytterfilé ugn vildsvin recept

Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt

Rimmad ytterfilé av vildsvin

Kött av vildsvin blir lätt torrt vid tillagning. Allt vildsvinskött i handeln är veterinärbesiktigat och kontrollerat för trikiner
We're having... vildsvin... tonight!

We're having... vildsvin... tonight!

Eftersom jag råkar veta var hon fick receptet ifrån ( Allt om Mat ) och jag faktiskt hjälpte till med tillagningen av rätten presenterar jag stolt vildsvinsytterfilé med asiatisk touch
Prisciuttolindad vildsvinsfile med gratinerade kantarellfylld rotfruktscylinder

Prisciuttolindad vildsvinsfile med gratinerade kantarellfylld rotfruktscylinder

Prisciuttolindad vildsvinsfilé. Rulla in vildsvinsfilen. Vildsvinsfilén satt på en galt i 120 kilos klassen, varför man naturligtvis kan göra samma sak på en ytterfilé från vildsvin i lite mindre storlek. en vildsvinsfilé eller vildsvinsytterfilé ca 160-200g/person. sätt på ugnen på mellan 80-150 grader, beroende på hur mycket tid du har. Kör i ugnen på ca 220 grader i ca 25 minuter och toppa gärna med riven ost de sista 5-10 minutrarna
Confiterad lammbog

Confiterad lammbog

En lammbog/fläsksida (eller andra trevliga köttbitar, men ta inga för fina delarsåsom filé eller ytterfilé)

Ännu en bokklubbsmiddag

Vi åt långlagad löksoppa med timjan och gruèrekrutonger, helstekt vildsvinsytterfilé med rödvinssås och stekta trattkantareller