Tropisk sorbet med nyttiga acerola och Hallon och blåbärsyoghurtglass. Har du inte glassmaskin så bara rör ihop och häll upp i glassformar, funkar det med
Blanda väl Kör i glassmaskinen eller frys blandningen i 3-4 timmar (rör om några gånger första timmarna). Vid serveringen kan du använda 200 g blåbär eller hallon
Helst ska glassmeten göras dagen innan och sedan ska den köras en bra stund i glassmaskinen. Inspirerad av min favoritsmoothie lagar jag istället en supersnabb, nyttig yoghurtglass med bär
Yoghurtglassen 4 dl naturell yoghurt 2 tsk vanillinsocker 3 msk florsocker 2 bananer 1 pressad apelsin 1 pkt Hallon och Blåbär, 200 g Blanda bananerna med apelsinsaften i en mixer eller matberedare. Frys glassblandningen i en form i frysen, 3-4 timmar eller i en glassmaskin, 20-30 minuter
Lingonen kan bytas mot hallon eller blåbär t. Vill du ha en fastare glass så kör du massan i den glassmaskin eller stoppar in den i frysen några timmar