Blanda bananerna och apelsinsaften i en mixer (eller matberedare). Blanda väl Kör i glassmaskinen eller frys blandningen i 3-4 timmar (rör om några gånger första timmarna). 2 st bananer
Förra sommaren gjorde jag oräkneliga varianter av frukt- och yoghurtglass vilka Vera älskade. Man skulle även kunna ha med en banan i smeten eller röra ner hallon eller chokladbitar
Då min mamma inte är direkt förtjust i sötsaker, tårtor och liknande, så valde jag att bjuda på en helt sockerfri improvisationsdessert, bestående av rostade frukt- och nötkex, en tranbärssorbet, och en syrlig yoghurtglass med citron - gott blev det, kan jag lova
Lägg in den skalade bananen och skålarna som glassen ska serveras i frysen en halvtimme. Helst ska glassmeten göras dagen innan och sedan ska den köras en bra stund i glassmaskinen
Yoghurtglassen 4 dl naturell yoghurt 2 tsk vanillinsocker 3 msk florsocker 2 bananer 1 pressad apelsin 1 pkt Hallon och Blåbär, 200 g Blanda bananerna med apelsinsaften i en mixer eller matberedare. Frys glassblandningen i en form i frysen, 3-4 timmar eller i en glassmaskin, 20-30 minuter. 2 bananer