Wretman recept

Tore Wretmans äppelkaka!

Tore Wretmans äppelkaka!

Tore Wretmans äppelkaka. Idag fick jag besök av mina föräldrar och min syster. Jag hade ändå tänkt baka av några äpplen som inte var då goda att äta som de var, lite för mjöliga för vår smak
Tore Wretmans omelett med matjesssill

Tore Wretmans omelett med matjesssill

Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel, bara så att det blir blandat. Fräs smöret i en stekpanna. Häll i omelettsmeten som genast börjar stelna
Tore Wretmans köttbullar

Tore Wretmans köttbullar

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
Årets kock, Tore Wretman och grön remake på dillkött

Årets kock, Tore Wretman och grön remake på dillkött

Tore Wretman. En tävling som startade 1982 och initierades av Tore Wretman, den svenske matkulturens störste vars hjärta bankade extra hårt för svensk husmanskost. Tore Wretman (1916-2003) var en av grundarna till den Gastronomiska Akademien i Sverige och har haft och har fortfarande ett stort inflytande på den svenska maten som serveras både på restauranger och hemma
En kärleksfull meny

En kärleksfull meny

Tore Wretman som en gång skapat receptet använde bara majonäs, räkor och dill samt möjligen lite citronsaft
toast skagen

toast skagen

Toast skagen är ursprungligen Tore Wretmans ”uppfinning” och är idag en väldigt vanlig förrätt i det svenska köket
Toast Skagen

Toast Skagen

Hacka räkorna grovt. Blanda räkor, crème fraîche och majonnäs. Skär bort kanterna och stek brödskivorna i smör i en stekpanna
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

tore wretman,. Kokt torsk med äggsås. En riktig gammal klassiker i det svenska husmansarkivet som är fantastiskt lätt att laga och dessutom förvinnande gott
Toast Skagen

Toast Skagen

Själv har jag inte hittat någon supergod som min egna, men då har jag inte varit än på någon utav alla Tore Wretmans restauranger som han varit verksam vid än, men de står på listan framöver
Bästa såserna till skaldjuren och en lättgjord äppelpaj

Bästa såserna till skaldjuren och en lättgjord äppelpaj

Rhode IslandsåsTore Wretmans klassiker är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer. 1 1/2 dl majonnäs1 1/2 dl gräddfil1/2 dl chilisås, av ketchuptypett par droppar tabascoev 1-2 tsk cognacsaltBlanda alla ingredienser och ställ kallt, gärna några timmar så smakerna hinner mogna