Skölj grönsakerna. Skölj och finhacka chilipeppar och thaibasilika. Hetta upp ny olja i stekpannan och stek grönsakerna på hög värme så att de får färg och krisp men behåller sin spänst
Och med sin betoning på ris och grönsaker, minimala användning av olja, och med kött mer som smaksättare än huvudrätt har Vietnam troligtvis det mest hälsosamma köket på planeten
Servera med ris och wokadegrönsaker. 1 st thaibasilika, kruka hackad. 1 st thaibasilika, kruka hackad. Jag har prenumererat på tidningen Allt om Mat i flera år och det känns som jag har lagat de flesta recepten
Wokadegrönsaker. Pad Gai är en fräsch wok med kyckling, massa goda grönsaker, hetta, sälta och syra. Tillsätt grönsakerna och woka tills grönsakerna blivit lätt tillagade
Här om dagen gjorde jag denna superduperwok med massor av färgglada grönsaker, thailändska smaker, färsk thaibasilika, kokosmjölk och de härliga svarta bön-nudlarna från a la eco
Skölj grönsakerna. Skölj och finhacka chilipeppar och thaibasilika. Hetta upp ny olja i stekpannan och stek grönsakerna på hög värme så att de får färg och krisp men behåller sin spänst
Otroligt många olika sorters grönsaker passar i rätten. blad av thaibasilika. Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
Tillsätt soya och woka tills grönsakerna börjar bli igenom. En wok på ekologisk blomkål, gröna sojabönor, basilikatofu och lök smaksattes med kokosmjölk, färsk thaibasilika, grön curry och chili
Gnid in filéerna med lite olja och lite av vitlöken, chilin och pressa lite lime över dem och låt dem ligga i en skål medan du sköljer grönsakerna och kärnar ur paprikorna