Wokade grönsaker thaibasilika recept

Smaskigaste thaigrytan

Smaskigaste thaigrytan

Woka snabbt på hög värme i resten av oljan (grönsakerna ska behålla sin krispighet, men bli lite sotiga på ytan)
Winets Ingefärs-Chicken Thai (stark)

Winets Ingefärs-Chicken Thai (stark)

Vänd runt allt tills kycklingbitarna är genomwokade och lägg därefter i alla grönsaker och rör runt och woka allt i några minuter
Nudelwok med pak choy och krispig tofu

Nudelwok med pak choy och krispig tofu

Skölj grönsakerna. Skölj och finhacka chilipeppar och thaibasilika. Hetta upp ny olja i stekpannan och stek grönsakerna på hög värme så att de får färg och krisp men behåller sin spänst
Paprika- och svampwok med biff

Paprika- och svampwok med biff

Ställ åt sidan medan du wokar grönsakerna. thaibasilika eller vanlig basilika. Dela större svampar. Hetta upp en wok eller stor panna med 1 msk olja
Vietnamesisk marinerad biff med mangosallad

Vietnamesisk marinerad biff med mangosallad

Och med sin betoning på ris och grönsaker, minimala användning av olja, och med kött mer som smaksättare än huvudrätt har Vietnam troligtvis det mest hälsosamma köket på planeten
Karré green curry

Karré green curry

Servera med ris och wokadegrönsaker. 1 st thaibasilika, kruka hackad. 1 st thaibasilika, kruka hackad. Jag har prenumererat på tidningen Allt om Mat i flera år och det känns som jag har lagat de flesta recepten
Pad Gai

Pad Gai

Wokadegrönsaker. Pad Gai är en fräsch wok med kyckling, massa goda grönsaker, hetta, sälta och syra. Tillsätt grönsakerna och woka tills grönsakerna blivit lätt tillagade
Colorful black bean noodle thai-wok

Colorful black bean noodle thai-wok

Här om dagen gjorde jag denna superduperwok med massor av färgglada grönsaker, thailändska smaker, färsk thaibasilika, kokosmjölk och de härliga svarta bön-nudlarna från a la eco

Nudelwok med pak choy och krispig tofu

Skölj grönsakerna. Skölj och finhacka chilipeppar och thaibasilika. Hetta upp ny olja i stekpannan och stek grönsakerna på hög värme så att de får färg och krisp men behåller sin spänst
Grön curry - till helt nya dimensioner

Grön curry - till helt nya dimensioner

Otroligt många olika sorters grönsaker passar i rätten. blad av thaibasilika. Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
Nudelwok med sojabönor och thaibasilika

Nudelwok med sojabönor och thaibasilika

Tillsätt soya och woka tills grönsakerna börjar bli igenom. En wok på ekologisk blomkål, gröna sojabönor, basilikatofu och lök smaksattes med kokosmjölk, färsk thaibasilika, grön curry och chili
2 rätters meny

2 rätters meny

Grönsaker. Thaibasilika. Skala och skiva alla grönsakerna, samt kycklingen. Dekorera med lite thaibasilika

Kycklingwok

Gnid in filéerna med lite olja och lite av vitlöken, chilin och pressa lite lime över dem och låt dem ligga i en skål medan du sköljer grönsakerna och kärnar ur paprikorna