Det var biff eller kyckling i strimlor som snabbstekts i het panna med purjo, vitlök, färsk ingefära, konserverade bambuskott, böngroddar och vattenkastanjer
Woka biffen i ett par omgångar. Lägg i grönsaker och biff och låt allt bli varmt. Ca 4 portioner250 g vitkål150 g purjolök½ paket färska böngroddar(mungbönor bäst)1 liten burk skivade bambuskott250 g biff, jag använde rostassesamoljaWoksås. 1,5 tsk szechuanpeppar½ tsk torkad chili3/4 dl ostronsås2 msk ljus kinesisk soya1 msk chinkiangvinäger3 portioner kokta nudlar av valfri sortStrimla vitkål, purjo och biff
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Xingbaogu chao niurou - Wok på king oyster mushroom och biff. niurou - biff. Fritera biffen tills den skivorna har släppt från varandra och börja´t ändra färg
Pad HimmapanWokadbiffmed blandade grönsaker, smaksatt medostronsås och vitlök. Paneng GaiWokad kyckling med sugar snaps smaksatt med thailändsk röd curry, galanga och kokosmjölk
Servera tillsammans medwokade grönsaker. Perfekt att ta till lata dagar, se det går snabbt att göra köttfärsbiffar om man sätter det i relation till köttbulletrillande
Skala och krossa vitlöken med kniv och hacka den fint. Låt till sist vitlök, ostronsås, socker och soja koka ihop, lägg i kött och grönsaker servera genast