Wok pak choy recept

Wokad pak choy med sesampanerad lax

Wokad pak choy med sesampanerad lax

Jag visste ingenting om pakchoy innan förutom att den var god att ha i woker. Woka tills kålen blivit lite genomskinlig och mjuk
Kokoskyckling med ingefärssås och pak choy

Kokoskyckling med ingefärssås och pak choy

Skölj och ansa pakchoyen. Garnera kycklingen med hackat apelsinskal och servera med sås och pakchoy. Hetta upp 0,5 dl hönsbuljong i en wok eller stekpanna. Tillsätt pakchoy och fräs under omrörning tills den mjuknar, 3–4 min. 350 g pakchoy
Lite hetta i maten

Lite hetta i maten

Pakchoy-woken. kokosfett att woka i. Häromdagen hittade jag så fin pakchoy i grönsaksdisken och då fick den bli grunden för vad min matfantasi kunde åstadkomma

Stir-fry Noodles-Asian Style

Recept. slkchris. sön, 2013-08-18 07. 45. 30min. (0). Heat up oil in a saucepan. Add in garlic and fry till fragrant

Kycklingwok med paksoi

Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Skär paksoi i ganska stora bitar. Häll det i woken och koka upp under omrörning så att blandningen tjocknar

Pak choy i wokad panna till kyckling

Blanda ihop allt det frästa i woken och häll i buljong, ostronsås och fisksås eller soja. 2 strimlade pakchoy (kål från Kina/Japan, påminner om mangold)

Fläskfiléwok med pak choy

Hetta upp oljan i en wokpanna eller tjockbottnad stekpanna på hög värme. Ta loss pakchoybladen, lägg dem i kokande saltat vatten och låt koka i en minut

Asiatisk wok med kokosmjölk

När grönsakerna stekt några minuter lägg ner broccolibuketterna de halverade vattenkastanjerna cashewnötterna och till sist pakchoyen eller mangolden som du också skurit i bitar

Asiatisk wok med kokosmjölk

När grönsakerna stekt några minuter lägger du ner broccolibuketterna, de halverade vattenkastanjerna, cashewnötterna och till sist pakchoyen eller mangolden som du också skurit i bitar

Wok med sötsur sojadressing

Lägg i pakchoyen och fräs hastigt tills den mjuknat lite. Fräs wokgrönsakerna i hälften av oljan i en wok tills de precis är genomvarma

Ingefärswokad fläskfilé

Kinesiska bladgrönsaker (t ex PakChoy eller Choi Sum). Hetta upp matoljan i en wok och fräs ingefärsroten tills den fått en lätt gyllenbrun färg