Wok med kinakål recept

Vårrullar

Vårrullar

Fritera i en fritös eller en panna med rapsolja ca. Mixa allt utom sesamfröna med en stavmixer. Mixa allt med en stavmixer till en slät fin sås
Wokade nudlar med fläskfilé

Wokade nudlar med fläskfilé

I kina serverar man gärna en sallad gjord av bambuskott, böngroddar och kinakål. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna
Wokad pak choy med sesampanerad lax

Wokad pak choy med sesampanerad lax

Pak choy – som också ses gå under namnet pak soi, bok choy och tat sai – har vita, långa, köttiga och saftiga stjälkar vars smak påminner om kinakålens
Stir Fry med Soja Bitar

Stir Fry med Soja Bitar

Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna och lägg i Soja Bitar. Garnera gärna med koriander och cashewnötter, och servera med nudlar eller jasminris
Thaikväll med Santa Maria!

Thaikväll med Santa Maria!

Ta upp köttet, lägg åt sidan, woka grönsakerna på samma sätt. Igår var jag och ett antal matintresserade och matbloggare inbjudna till en Thaikväll med Santa Maria, och vi hade hur trevligt som helst
Kimchi

Kimchi

Ytterligare några veckor senare har den kraftig smak, och då är det dags att använda kimchin i wok och grytor
Sichuan

Sichuan

Det finns en känd rätt från sichuan medwokade bönor och fläskkött. Wokade gröna bönor. Ett av mina absoluta matlagningsprogram är Kinas mat, med Fredrik Önnevall

Pat Thai

Hetta upp lite olja i en wok eller vid stekpanna. Knäck i ägget och rör om så att det går sönder och blandas med kycklingen
Fläskwok med umami

Fläskwok med umami

Häll på strimlad pak choi (kinakål) och salladslök (spara lite till dekoration). Servera wokenmed tex shiratakinudlar eller ät den som den är
Delmål 1 satt till 1 oktober.

Delmål 1 satt till 1 oktober.

Passar väldigt bra att ha i wok. Men för att nå sitt mål så räcker det inte bara med att röra på sig ju, utan bra mat är ju också en del av det
Wok - 130 kcal + 47-116 kcal

Wok - 130 kcal + 47-116 kcal

Smaksätt medwoksås efter tycke och smak, låt allt puttra i ett par minuter, tänk på att grönsakerna ska vara lite krispiga
Himmelsk Kinakål

Himmelsk Kinakål

Hetta upp vegetabilisk olja i en wok och koka chilin tills den blir mörk. Garnera med koriandern och smaksätt med sesamoljan
Ångkokare - en favorit i köket!

Ångkokare - en favorit i köket!

En ångkokare av bambu placerar du i en stekpanna, gryta eller wok över kokande vatten. Du kan pensla botten med lite olja, eller lägga i smörpapper eller kinakål i botten, eller ställa ner en värmetålig tallrik med dina råvaror på