Jag tror att all mat blir godare om man äter den ute i det fria och tillagar den över öppeneld. Jag hade förberett en wok hemma, som bara var att snabbwoka på muurikkan över elden vid stugan
Den är grym på att laga grytor, wok, burgare, kött och ja, massa annat på. Det är en öppen grill med kåpa, likt en klassisk svensk murad grill fast aningen mer inkåpad och med en enhet i mitten som liknar "raketspisen" som ni kan söka upp på Instagram om ni inte vet hur den ser ut
Men kom ihåg att en wok passar bara över öppen låga, alltså till en gasspis eller över annan eld. I riktig kinesisk matlagning använder man en s k wokpanna att tillaga dessa snabblagade rätter i
Vår ordförande står då ofta och lagar mat till oss på en wokpanna över öppeneld. I woken hamnar blandade grönsaker från kolinilotterna, man bidrar med det man har skördat mycket av
Det är alltså muurikkas sommarkök med wok som står för fiolerna nu. Jag är ju så inbota van vid just öppeneld med vedträn till muurikkan så ibland är det svårt att lära en gammal hund sitta